Steinhus

Her inngår det både nye og eldre hus. Alle de eldre husene er pusset opp og innflyttingsklare. Innenfor boligkategorien oppussingsobjekter finns det stort sett også kun steinhus.

Størrelsen på disse steinhusene ligger vanligvis mellom 95 m2 til 200 m2.

Husene som er bygd i en landsby, har gjerne en tomt på 400 m2 til 1.000 m2. Steinhus om er bygd inne i byer eller landsbyer har som regel kun en liten gårdsplass og terrasser.

Prisnivået i dagens marked ligger normalt mellom 50.000 euro og 300.000 euro.

Ferdig renovert steinhus på 100 m2, 4 km fra Rethymnon by!

Kretaestate salgskode: SVI056

Flott ferdig renovert steinhus på 100 m2, som er bygd i to etasjer og har følgende rominndeling i første etasje: Åpen løsning mellom kjøkken, spisestue/stue med en stor peis, og et bad. Fra kjøkkenet er det direkte utgang til en liten patio. I andre etasje er det følgende rominndeling: To soverom, en hall og et bad. Det er direkte utgang til en stor takterrasse som det er en fantastisk utsikt fra. Her kan en se havet og deler av Rethymnon by. Huset er veldig fint pusset opp og er direkte innflyttingsklar. Ned til nærmeste strand er det ca. 2 km og til Rethymnon by er det 4 km.

Prisantydning: 125.000 euro.
I tillegg kommer skatter, avgifter og salærer til advokat og notarius som totalt utgjør et tillegg på ca.9 % av endelig salgspris.

BilderDetaljbeskrivelse

Flott steinhus på 113 m2, med tomt på 360 m2!

Kretaestate salgskode: SVI058

Huset ligger ca. 20 km øst for Rethymnon by og ca. 8 km fra stranden i Episkopi. Landsbyen er godt vedlikeholdt og har butikker, supermarked og tavernaer. Dette huset er bygd i to etasjer. Huset er innflyttingsklart, men vil kunne bli enda bedre med noen tekniske oppgraderinger så som installasjon av aircondition system og soloppvarmet varmvanssystem. Huset har følgende rominndeling i første etasje: Et stort flott bad, to rom og utgang til en terrasse. Andre etasje har følgende rominndeling: Stort kjøkken med peis og brødbaker ovn og et soverom. Huset har tilkoblet vann, strøm, telefonlinje og kloakk. Det er også installert sentralvarme anlegg.

Prisantydning: 102.000 euro.
I tillegg kommer skatter, avgifter og salærer til advokat og notarius som totalt utgjør et tillegg på ca.9 % av endelig salgspris.

BilderDetaljbeskrivelse

Ferdig renovert steinhus på 71 m2, på Kretas sydkyst!

Kretaestate salgskode: SVI059

Huset ligger i en flott landsby ca. 4 km fra stranden og landsbyen Plakias, på Kretas sydkyst. Hele steinhuset er ferdig renovert og fremstår i meget god stand. Eiendommen har følgende fassiliteter i dag: En flott liten naturhage, hvor det er plantet busker og trær. Ute i hagen er det et baderom med toalett. I tilknytting til huset er det en butikklokale på ca. 20 m2, som enkelt kan gjøres om til f.eks. et ekstra soverom eller en ny separat stue. På taket av butikklokalet er det en fin terrasse, på 20 m2. Fra terrassen er det flott utsikt over havet og landsbyen Plakias. Huset inneholder i dag: kombinert kjøkken og stue og to soverom. Dersom en bruker butikklokale til boformål, vil en øke husets bruksflate til over 90 m2. Til Rethymnon by er det ca. 45 km. Til den store landsbyen Spili er det ca. 8 km.

Prisantydning: 78.000 euro.
I tillegg kommer skatter, avgifter og salærer til advokat og notarius som totalt utgjør et tillegg på ca.9 % av endelig salgspris.

BilderDetaljbeskrivelse

Flott steinvilla på 150 m2, svømmebasseng selges til en meget gunstig pris!

Kretaestate salgskode: SVI053

Dette flotte steinhuset ligger i den fine landsbyen Vamos. I landsbyen er det både butikker, spisesteder og barer. Ned til nærmeste strand er det ca. 8 km. Til flyplassen i Chania er det en biltur på ca. 35 minutter. Steinvillaen er på 150 m2 og bygd i to etasjer, den har følgende rominndeling: tre soverom, to bad, stor hall, spisestue, stue, stort kjøkken og store terrasser. Store deler av hagen er belagt med stein og et flott svømmebasseng er bygd. Hagen er helt ferdig utviklet og beplantet.

Prisantydning: 198.000 euro.
I tillegg kommer skatter, avgifter og salærer til advokat og notarius som totalt utgjør et tillegg på ca.9 % av endelig salgspris.

BilderDetaljbeskrivelse

Flott steinhus på 130 m2, med tre soverom, til en fantastisk pris!

Kretaestate salgskode: SVI052

Steinhuset er beliggende i en flott landsby ca. 10 km øst for Rethymnon by og med en avstand på ca. 2,5 km til nærmeste strand. Steinhuset er på 130 m2 med flott uteplass både på bakkenivå og i første etasje. Huset er bygd i to etasjer, første etasjen inneholder: Kjøkken,stue, et bad og tre soverom. Andre etasje inneholder en stor stue og utgang til terrasse med grillplass. Huset er i meget god stand.

Prisantydning: 115.000 euro.
I tillegg kommer skatter, avgifter og salærer til advokat og notarius som totalt utgjør et tillegg på ca.9 % av endelig salgspris.

BilderDetaljbeskrivelse

Ferdig renovert steinhus på 154 m2, ved Kretas sydkyst!

Kretaestate salgskode: SVI054

Det ferdig renoverte steinhuset ligger på Kretas sydkyst, i nærheten av landsbyen Agia Galini. Det er ca. 6 km til havet. Det meget fint renoverte steinhuset er på 154 m2, bygd i en etasje, og beliggende på en tomt som er ferdig opparbeidet og har en størrelse på 1030 m2. Huset har følgende romminndeling: Stort kjøkken, spisestue, stor stue, et bad, tre soverom. Ferdig opparbeidet hage med terrasser, busker og trær. Ute i hagen er det også bygd et hage lagerhus. Til eiendommen hører det også med en garasje.

Prisantydning: 229.000 euro.
I tillegg kommer skatter, avgifter og salærer til advokat og notarius som totalt utgjør et tillegg på ca.9 % av endelig salgspris.

BilderDetaljbeskrivelse

Fint steinhus på 144 m2,inne i Rethymnon gamleby.

Kretaestate salgskode: SVI050

Et flott hus på 144 m2 midt inne i Rethymnon,s gamlebby. Huset er bygd i tre etasjer og inneholder stue, kjøkken, kontor, et bad, tre soverom og takterrasse. Huset har i tillegg også et loftsrom på ca. 30 m2. Dette er ikke i bruk pr. Dags dato. Skulle en ny eier ønske å bruke dette rommet, må det betales lisenspenger for dette. Huset er i god stand, men nye eiere bør påregne noen mindre oppussings og moderniseringsarbeider. Dersom også loftsrommet taes i bruk, vil huset,s totale flate bli på 174 m2.

Prisantydning: 150.000 euro.
I tillegg kommer skatter, avgifter til den greske stat og salærer til advokat og notarius som vil utgjøre ca. 9 % av salgspris.

BilderDetaljbeskrivelse

Fantastisk steinhus på 200 m2, 10 min.kjøring fra Rethymnon by.

Kretaestate salgskode: SVI049

Fantastisk steinhus og gjestehus på 200 m2 , beliggende ca. 10 min.fra Rethymnon by. Dette er to meget flotte steinhus for den kresne kjøper. Husene selges møblert, men nærmere avtale om dette må gjøres med eierne. Husene er noen hundre år gamle, men er meget godt vedlikeholdt. Hovedhuset inneholder stort kjøkken, stor stue, stort bibliotekt/stue, tre soverom og to bad. En flott helt usjenert hage hører med til hovedhuset. Gjestehuset inneholder et stort kjøkken, stue, et bad, et stort soverom som har direkte tilgang til flott terrasse.Til gjestehuset er det egen inngang.
Hovedhuset har tre peiser og aircondition systemer installert i de fleste rom. Eiendommen ligger midt inne i hjertet av en gamleby som ligger mindre enn 10 min. kjøring fra Rethymnon by. Det finns butikker og tavernaer i nærheten


Prisantydning: 408.000 euro.
I tillegg kommer skatter, avgifter til den greske stat og salærer til advokat og notarius som vil utgjøre ca. 9 % av salgspris.

Bilder hovedhuset Bilder gjestehuset Detaljbeskrivelse

Fint renoveringsobjekt, på 105m2, inne i Rethymnon gamleby.

Kretaestate salgskode: SVI047

Flott renoveringsobjekt, på 105 m2 i to etasjer, inne i Rethymnon gamleby. Huset har to rom i første etasje og tre rom i andre etasje. I tillegg finns det en kjekk uteplass på baksiden av huset. I dag har de et WC-rom med dusj der og et vaskerom. Dette kan uten problemer bygges om. Prisen på huset er meget bra.


Prisantydning: 69.000 euro, I tillegg kommer skatter, avgifter til den greske stat og salærer til advokat og notarius som vil utgjøre ca. 9 % av salgspris.

Bilder Detaljbeskrivelse

Flott steinhus, innflyttingklart, inne i Rethymnon gamleby.

Kretaestate salgskode: SVI033

Innflyttingklart steinhus i tre etasjer. Total boligflate er ca. 309 m2 og to terrasser på ca. 80 m2 tilsammen. Huset inneholder 4 bad, 2 kjøkken og 6 soverom.
Dersom kjøper skulle ønske det er det mulig å få kjøpt nabotomten, som eies av selgers bror. Tomten er på mellom 150 m2 og 200 m2.


PRISTILBUD!!! Eieren har akkurat redusert prisen med hele 46.000 euro fra 244.000 euro til 198.000 euro, som er en meget god pris på et hus på 309 m2, som er innflyttingsklar!!! i tillegg kommer skatter, avgifter til stat og kommune og salærer til advokat og notarius. Disse kostnader beløper seg til ca. 9 % av oppgitt salgspris.

Bilder Detaljbeskrivelse

Meget flott renovert steinhus på 120 m2.

Kretaestate salgskode: SVI038

PRISTILBUD!!!
Fantastisk pristilbud på dette innflyttingsklare steinhuset, midt inne i gamlebyen i landsbyen Loutra, på 149.000 euro. Huset er på 120 m2 og er bygd i to etasjer. Den renovering som har blitt utført er av meget høy kvalitet, dette er blitt litt av et hus, beliggende i en flott landsby. Huset har følgende rom: Kjøkken, spisetue, stue,2 soverom og 2 bad. I huset har fått en meget høy teknisk standard med blandt annet: Peis, aircondition system i hvert rom og solopvarmet varmtvann.

Pristillbud: 149.000 euro, i tillegg kommer skatter, avgifter til stat og kommune og salærer til advokat og notarius. Disse kostnader beløper seg til ca. 9 % av oppgitt salgspris.

Bilder Detaljbeskrivelse

Steinhus med en meget fin beliggenhet, inne i Rethymnon by.

Kretaestate salgskode: SVI013

Steinhuset har en meget fin beliggenhet rett ved den vakre gamle festningen i gamlebyen og er på 120m2 i 2 etasjer. Det har blitt delt i to mindre enheter med en lettvegg. To terrasser og en liten gårdsplass foran mot en stille gate. Flott utsikt over Rethymnon by, ca.200m til havet og nærmeste strand, beliggende på vestsiden av Rethymnon by.

Den ene delen av huset må moderniseres noe innvendig og utvendige tak bør påføres membran og isolasjon. Vann, strøm og kloakknett er tilkoblet huset.

Prisantydning: 129.600 euro, i tillegg kommer skatter, avgifter og salærer.

Bilder Detaljbeskrivelse

Flott renovert steinhus, med tre soverom, inne i gamlebyen i Rethymnon.

Kretaestate salgskode: SVI017

Flott renovert enebolig,i år 2008,i gamlebyen i Rethymnon til salgs. Har tre soverom et bad og et ekstra toalettrom. Flott takterrasse med et fullt utstyrt utekjøkken. Kun 30 meter til nærmeste Kaffeneon.

Pris: 183.600 euro pluss ca. 5 % salær til advokat og notarius.

Bilder Detaljbeskrivelse

Renovert steinhus på 100 m2 i landsbyen Adele.

Kretaestate salgskode: SVI011

Renovert steinhus inne i landsbyen Adele. Huset er på 100m2 med tre soverom. Ca. 3 km til nærmeste strand og 9km inn til Rethymnon by. Trengs å opprustes noe.

Prisantydning: 113.400 euro, i tillegg kommer skatter, avgifter og salærer.

Bilder Detaljbeskrivelse

Stort renovert hus på 142 m2 inne i gamlebyen i landsbyen Loutra.

Kretaestate salgskode: SVI019

Et trivelig renovert steinhus i sentrum av gamlebyen i Loutra, på 142 m2, med to soverom, to bad,meget stort kjøkken, to store stuer og fem terrasser.

Prisantydning: 183.600 euro, i tillegg kommer skatter, avgifter og salærer.

Bilder Detaljbeskrivelse

Renovert steinhus på 160 m2 i landsbyen Loutra.

Kretaestate salgskode: SVI016

Renovert eiendom, i landsbyen Loutra, som består av to hus. Total boligflate er på ca. 160 m2. Et steinhus på 140m2 med to soverom, bad og WC og stor stue. Et mindre steinhus på ca. 20 m2 med et kombinert kjøkken og oppholdsrom. På utsiden av disse to hus finns det et stort fint gårdsrom. Noe oppussing og modernisering av eiendommen bør påregnes.

Prisantydning: 162.000 euro
, i tillegg kommer skatter, avgifter og salærer.

Bilder Detaljbeskrivelse

Fint renovert steinhus i landsbyen Pagalochori, med 2 soverom.

Kretaestate salgskode: SVI001

Dette er et ferdig renovert steinhus på 93.46 m2. Huset er bygd i to etasjer og inneholder i første etasje: 1 soverom, og et kleslager rom, 1 stue og et bad med dusj,WC og vaskemaskin. Stuen i første etasje kan alternativt brukes som soverom. Andre etasje inneholder: Kjøkken, bad med badekar og dusj, en stue og et soverom. Ved inngangen i andre etasje er det en fin terrasse som har fin utsikt over landsbyen, ut fra stuen er det en liten balkong. Steinhuset selges møblert.
Huset ligger ca. 2 km fra havet, hvor det finns butikker, supermarkeder tavernaer og hoteller. I landsbyen er det et par kafeneons og en taverna. Inn til Rethymnon by er det ca. 12 km.

Pris: 129.600 euro, i tillegg kommer skatter, avgifter og salærer.

Bilder Detaljbeskrivelse Inventarliste

Bra steinhus på 95 m2, i en kjekk landsby.

Kretaestate salgskode: SVI034

PRISTILBUD!!! Fantastisk pristilbud på dette steinhuset på 95 m2 med 2 soverom og 1 bad. Huset er ferdig renovert. Tilbudsprisen er 76.000 euro. Steinhuset ligger i en kjek liten landsby ca. 12 km øst av Rethymnon by. Til havet er det ca 4 km. Huset er bygd i to etasjer med en terrasse. Det har følgende rominndeling: Kjøkken, stue, spisestue, et lagerrom, to bad og to soverom.

Pristilbud: 76.000 euro, i tillegg kommer skatter, avgifter til stat og kommune og salærer til advokat og notarius. Disse kostnader beløper seg til ca. 9 % av oppgitt salgspris.

Bilder Detaljbeskrivelse

Kjekt steinhus, på 69 m2, i landsbyen Spili.

Kretaestate salgskode: SVI045

Huset er på 69 m2 og bygd i 2 etasjer og inneholder følgende rom: Åpen planløsning mellom kjøkken, stue og spisestue, 1 bad , 2 soverom og en terrasse. Eindommen ligger fint plassert inne i landsbyen. Til nærmeste strand er det ca. 20 km. Huset er i god stand og direkte innflyttingsklar.


Prisantydning: 75.000 euro, i tillegg kommer skatter, avgifter til stat og kommune og salærer til advokat og notarius. Disse kostnader beløper seg til ca. 9 % av oppgitt salgspris.

Bilder Detaljbeskrivelse

Flott renovert steinhus, selges fullt møblert.

Kretaestate salgskode: SVI041

PRISTILBUD!!!
Fantastisk pristilbud på denne innflyttingsklare steinhust, rett i utkant av landsbyen Perema. Salgsprisen på dette flotte hus er 71.000 euro. Huset inneholder følgende: 1 fullt utstyrt kjøkken, stue med peis, 2 soverom med hver to senger i, 1 bad med dusj og vaskemaskin installert og ca. 15 m2 gårdsrom. Det er innkoblet telefon og internett. Huset er akkurat ferdig renovert.


Pristilbud: 71.000 euro, i tillegg kommer skatter, avgifter til stat og kommune og salærer til advokat og notarius. Disse kostnader beløper seg til ca. 9 % av oppgitt salgspris.

Bilder Detaljbeskrivelse

Flott renoveringsobjekt til en meget god pris.

Kretaestate salgskode: SVI043

Huset er på 153 m2 i to etasjer med et lite gårdsrom i tillegg. Det inneholder kjøkken, stue, et rom, toalett , 2 lagerrom, to soverom og to terrasser. Fra terrassene er det fin utsikt over landsbyen. Huset ligger i en vakker landsby ca.2 km fra havet. Med dagens pris er det et godt kjøp.


Prisantydning: 58.000 euro, i tillegg kommer skatter, avgifter til stat og kommune og salærer til advokat og notarius. Disse kostnader beløper seg til ca. 9 % av oppgitt salgspris.

Bilder Detaljbeskrivelse

Nyhet!!! Renoverte steinhus på Østre Kreta.
Eksempel på et renovert steinhus nære Sitia by.

Kretaestate salgskoder: SVI027, SVI028 og SVI029 og SVI030

Fra 2014 vil kretaestate samarbeide med et lokalt bygge og design firma fra Sitia. Dette selskapet har i de senere år spesialisert seg på å kjøpe eldre steinhus, for så å renovere de. Deres hoved ide er å prøve å bevare så mye som mulig av den gamle atmosfæren som disse husene hadde. Det betyr at de har studert gamle bilder og tegninger for å danne seg et bilde av hvordan det enkelte hus var og ble brukt før i tiden. De har så langt som mulig prøvd å unngå å sette inn nye ”falske vegger”. Selvsagt er det blitt lagt nye gulv og tak av tre eller betong, og det er blitt installert det meste av nye systemer. I alle husene er det installert soloppvarmet varmtvann,bygd nye fine baderom, installert aircondition i de fleste rom og internett er tilkoblet. En liten designvri har våre venner i Sitia har gjort,det  er å beholde de gamle vedovnene som oppvarming i stueområdet. For de fleste husene er det klargjort for å kunne installere et masasjebad på en av terrassene.
For å få frem den gamle atmosfæren har utbygger også kjøpt gamle møbler, eller fått spesiallaget disse. Alle steinhusene har fått navn og selges fullt møblert og utstyrt. Inventarlister for hvert hus er laget.
Dette er flotte renoverte steinhus som passer for mennesker  som ønsker å ha deres ferie i en av de små koselige, og ikke minst fredlige, landsbyene på østsiden av Kreta.
I 2014 ble flyplassen i Sitia, med ny ankomsthall, åpnet. Det settes i gang chatervirsomhet  allerede fra 2014.

Mer informasjon