Sitia området

1.0 Områdedefinisjon.
Våre grenser for Sitias bys område strekker seg fra Sitia by i nord til landsbyen Sklavi i sør. Landsbyen Sklavi ligger nære hovedveien mot Kretas sydkyst.

2.0 Salgsobjekter i området.
Her samarbeider vi med et lokalt firma, som har spesialisert seg på å kjøpe gamle steinhus for så å restaurere disse. Disse husene ligger i små landsbyer ca. 10 til 20 minutters kjøretur fra Sitia by. Vår partner i Sitia leverer husene ferdig møblert. De har brukt mye tid på å kjøpe eller lage møbler som står i stil med de forskjellige husene. Steinhusene er gjennomgående renovert med bruk av en god teknisk standard.

3.0 Beskrivelse av området.

Sitia by er den østligste av de større byene på Kreta. Den har ca. 12.000 innbyggere og er hovedsete for et stort område med landbruk og god vinproduksjon. Dette er av de varmere områdene på Kreta. Her er det flott temperatur også om vinteren.
Sitia by ligger helt nede ved havet og har en stor og moderne havn. I 2014 åpnet Sitia airport som ligger 10 minutters kjøring fra selve byen.
Sitia by er en trivlig by med mange og trange gater. Her finns fine hoteller og ikke minst gode tavernaer. Her på Kretas østside er de blitt påvirket av Libanesisk kokekunst, så her kan smaksløkene virkelig få testet seg.

4.0   Hva kan området tilby.
Områdene rundt Sitia by har masse fine sandstrender, store vindrue områder og en masse koselige små landsbyer. Området er i en rivende utvikling med store investeringer innenfor hotell og turistnæringen. Det er planlagt å bygge en 18-hulls golfbane ikke langt fra Sitia by.
I 2014 ble Sitia airport åpnet med nytt ekspedisjonsbygg. Flyplassen ligger under 10 minutters kjøring fra byen. Fra Sitia by er det fergeforbindelse til øya Karpathos og til Pireus ved Aten. Det er to times kjøring til flyplassen i Heraklion.
Av andre kjente landemerker i området er Kretas mest kjente palmestrand på Vai. Til nærmeste større naboby Agias Nikolaos tar det noe mere enn en time, å kjøre, med bil.

 

Nyhet!!! Renoverte steinhus på Østre Kreta.
Eksempel på et renovert steinhus nære Sitia by.

Kretaestate salgskoder: SVI027, SVI028 og SVI029 og SVI030

Fra 2014 vil kretaestate samarbeide med et lokalt bygge og design firma fra Sitia. Dette selskapet har i de senere år spesialisert seg på å kjøpe eldre steinhus, for så å renovere de. Deres hoved ide er å prøve å bevare så mye som mulig av den gamle atmosfæren som disse husene hadde. Det betyr at de har studert gamle bilder og tegninger for å danne seg et bilde av hvordan det enkelte hus var og ble brukt før i tiden. De har så langt som mulig prøvd å unngå å sette inn nye ”falske vegger”. Selvsagt er det blitt lagt nye gulv og tak av tre eller betong, og det er blitt installert det meste av nye systemer. I alle husene er det installert soloppvarmet varmtvann,bygd nye fine baderom, installert aircondition i de fleste rom og internett er tilkoblet. En liten designvri har våre venner i Sitia har gjort,det  er å beholde de gamle vedovnene som oppvarming i stueområdet. For de fleste husene er det klargjort for å kunne installere et masasjebad på en av terrassene.
For å få frem den gamle atmosfæren har utbygger også kjøpt gamle møbler, eller fått spesiallaget disse. Alle steinhusene har fått navn og selges fullt møblert og utstyrt. Inventarlister for hvert hus er laget.
Dette er flotte renoverte steinhus som passer for mennesker  som ønsker å ha deres ferie i en av de små koselige, og ikke minst fredlige, landsbyene på østsiden av Kreta.
I 2014 ble flyplassen i Sitia, med ny ankomsthall, åpnet. Det settes i gang chatervirsomhet  allerede fra 2014.

Mer informasjon