Plakias området

1.0 Områdedefinisjon.
Dette er et flott kystområde, på sørsiden av Kreta. Vårt område strekker seg fra landsbyene Plakias i vest til Agios Pavlos i øst. Det tar ca. 45 minutter å kjøre dit fra Rethymnon by. Innenfor dette området finns det kjente landsbyer som Selia, Myrthios, Mariou,Lefkogia, Asomatos. Den koselige fiskerlandsbyen Plakias er den mest kjente, med en flott strand og vakker beliggenhet. Om sommeren er det et yrende liv her.
Andre kjente utfartsteder er klosteret i Preveli og palmestranden der, en krystallklar oase med palmer. Badestranden ved klippeformasjonen som er kaldt Trio Petra(de tre steiner), er absolutt verdt et besøk. For dere som ønsker å besøke en av sørkystens flotteste strender med en super taverna, må legge turen til Agia Fotini.


2.0 Salgsobjekter i området.
I dette området er det mest steinhus til salgs, både nybygde ferdig renoverte og hus som må renoveres. De fleste av våre eiendommer ligger inne i eller i nærheten av noen av de nevnte landsbyene. Noen mindre nye prosjekter har vært bygd rundt landsbyen Plakias i de senere årene. I de siste årene har det ikke vært igangsatt særlig mange nye prosjekter på Kretas sørside, grunnet den økonomiske situasjonen I Hellas.

3.0 Beskrivelse av området.

Dette området på Kretas sydkyst er meget kupert. Her stuper fjellene rett ned i havet, men det finns  mange små idyller og badestrender hvor vannet er blått og krystallklart. Her kan du fortsatt ha en strand helt for deg selv. Det finns koselige spisesteder som  har blitt etablert de siste 10 årene, hvor det meste av gresk  mat blir servert.

4.0  Hva området kan tilby.
For de som ønsker å dykke eller brettseile, er området helt ypperlig egnet til disse formål. Noen steder her på sydkysten av Kreta, finns det lokale fiskere som tar med passasjerer på fisketurer. I august -  september måned er det mulig å få tunfisk på opptil flere hundre kilo på kroken.
For de som ønsker å utforske Kretas natur, er dette området veldig godt egnet for flotte spaserturer i en vill natur. Mange turløyper er laget av lokale entusiaster og innbyggere i forskjellige landsbyer.Her vil en kunne se mange store villfugler, så som havørn og forskjellige typer falk.
For de som ønsker å kjøpe seg en bolig her, kan vi garantere flott utsikt fra tomten over havet og den majestetiske naturen rundt husene. Skulle det være ønskelig, kan vi også skaffe tomter slik at du kan bygge deg sin drømmebolig.

Ferdig renovert steinhus på 71 m2, på Kretas sydkyst!

Kretaestate salgskode: SVI059

Huset ligger i en flott landsby ca. 4 km fra stranden og landsbyen Plakias, på Kretas sydkyst. Hele steinhuset er ferdig renovert og fremstår i meget god stand. Eiendommen har følgende fassiliteter i dag: En flott liten naturhage, hvor det er plantet busker og trær. Ute i hagen er det et baderom med toalett. I tilknytting til huset er det en butikklokale på ca. 20 m2, som enkelt kan gjøres om til f.eks. et ekstra soverom eller en ny separat stue. På taket av butikklokalet er det en fin terrasse, på 20 m2. Fra terrassen er det flott utsikt over havet og landsbyen Plakias. Huset inneholder i dag: kombinert kjøkken og stue og to soverom. Dersom en bruker butikklokale til boformål, vil en øke husets bruksflate til over 90 m2. Til Rethymnon by er det ca. 45 km. Til den store landsbyen Spili er det ca. 8 km.

Prisantydning: 78.000 euro.
I tillegg kommer skatter, avgifter og salærer til advokat og notarius som totalt utgjør et tillegg på ca.9 % av endelig salgspris.

BilderDetaljbeskrivelse

Meget attraktivt tomt helt ved strandkanten, på Kretas sydkyst.Kretaestate salgskode: TOM001

Tomt på 4996 m2 med strandlinje og byggemulighet på 220 m2.

Dette er en tomt for de som ønsker å være nære havet, i et fantastisk område på Kretas sydkyst. Tomten ligger inne i en bukt som er delt opp i tre mindre viker. De to andre tomtene er solgt. Dette er den siste tomten som har blitt gjennomgått av den lokal topograf, alle oppmålinger og papirer er juridisk godkjent.
Tomten ligger i området mellom landsbyen Plakias og stranden Trio Petra, som er et av de flotteste områdene på Kretas syd kyst, innenfor Rethymnon fylket.  
På tomten vil det være mulig å bygge et eller flere hus med et samlet areale på 220 m2. Tomten er på 4996 m2 og har en uhindret tilgang til stranden og en fantasisk utsikt mot havet. Det finns strøm og vann rett ved tomten.
Dersom en skulle bygge noe kommersielt, så som et lite hotell eller utleie leiligheter, vil det være mulig å bygge flere bruksmeter på tomten. Dette må avklares, med de lokale myndigheter i hvert enkelt tilfelle. 
Kun noen få hundre meter fra tomten er det etablert en flott taverna, med en utmerket meny. Til nærmeste landsby som har et supermarked og bakeri er det ca. 4.5 km.
Dette er en enestående mulighet, til å få anskaffet seg en flott strandtomt, for de som liker Kretas syd kyst.
Vi i Kretaestate vil kunne føre hele prosjektet frem til ferdigstillelses, dersom det er ønskelig.

Prisantydning for tomten er 199.000 euro. I tillegg kommer skatter, avgifter og salærer til notarius og advokat.


Bilder