Heraklion området

1.0 Områdedefinisjon.
Til dette området hører med Kretas hovedstad Heraklion og kystområdene rundt denne, fra  landsbyen Agia Pelagia i vest til byen Hersonissos i øst.

2.0 Salgsobjekter i området.
I dette området har vi noen flotte villaer i nærheten av Heraklion by og noen leiligheter i et stort prosjekt i landsbyen Agia Pelagia.

3.0 Beskrivelse av området.

Heraklion by er hovedstaden på Kreta og er på størrelse med Bergen by, dvs. Ca. 220.000 innbyggere. Dette er den fjerde største byen i Hellas. Siden Heraklion er regionshovedstaden, finnes det en masse offentlige kontorer og bygninger inne i sentrum. I løpet av de siste 10 årene har det vært foretatt en meget god og stor ansiktsløftning av sentrum i Heraklion. Halvdelen av det gamle sentrum er nå blitt  bilfri og er virkelig deilig å rusle rundt i, med en masse koselige utesteder og tavernaer. Ellers har området det meste som kan tilbys av ferieaktviteter. Her kan nevnes golfbaner, utleie av båter, stor internasjonale flyplass og fra havnen går det ferger til mange av øyene i Cykladene og flere daglige avganger inn til Pireus. Det går såkalte Superferries mellom Heraklion og Pireus. Disse tar opp i mot 6.000 passasjerer og har en marsjfart på ca. 35 knop.
De største og beste vindrueområdene på Kreta ligger rett syd for Heraklion by. Dette er områder med mange gode vingårder som absolutt er verdt et besøk.

4.0  Hva kan området tilby.
I og rundt Heraklion by kan det tilbys de fleste typer aktiviteter. Her finnes det en 18 – hulls golfbane og noen 9 – hulls golfbaner. For de som ønsker å drive med paragliding, er det både opplæringssenter og fjellområder hvor man kan øvelsesfly. Det finnes flere dykkerskoler i området, utleie av store og små båter og mye mer. Byen har flere interessante museer og ikke minst utgravingsområdet, rett på utsiden av Heraklion sentrum, hvor den Minoiske byen Knossos ligger. Museet med alle gjenstandene fra utgravingen finnes midt inne i sentrum av Heraklion.
Det arrangeres en mengde guidede dagsturer fra Heraklion til steder som ligger innenfor en radius på et par timers kjøretur. Vi vil absolutt anbefale å reise opp i vulkankrateret Lasithi, som ligger midt i mellom Heraklion og Agios Nikolaos. I dette åpne flotte krateret er det mere enn 20 landsbyer, og det bor over 6.000 mennesker der. Dette er et av de mest fruktbare områdene på hele Kreta, selv om det ligger på 1.000 meters høyde.
På både vest- og østsiden av Heraklion by finnes det mange koselige landsbyer med flotte sandstrender, hvor en kan sole seg og bade.


Moderne villa på 250 m2 i nærheten av Heraklion.

Kretaestate salgskode: LVI011

Villaen er på 250 m2 bygd i tre etasjer, tomten er på 600 m2 og fullt opparbeidet. Designet på villaen er meget smakfullt og elegant utført. Den inneholder stort kjøkken, stor stue, spisestue, tre soverom, to bad, et ekstra toalettrom, et barrom og et kontor. Nede i kjelleren er det flere tekniske rom. Det hører ikke med svømmebasseng til eiendommen. Det finns også innendørs parkeringsplass og stort lagerrom. Ute i hagen er det laget et eget grillhus med alle fassiliteter for en hyggelig grillkveld. Fra terrassen og hagen er det flott utsikt mot havet som ligger i en avstand av ca. 2 km. Inn til flyplassen og Heraklion by er det hhv. 12 km og 15 km. Til Kretas flotteste 18-hulls golfbane er det kun 20 minutter å kjøre.

Pris: 421.000 euro, i tillegg kommer skatter, avgifter og salærer.

Bilder Detaljbeskrivelse