Georgioupoulos område

1.0 Områdedefinisjon.
Vårt område ligger vest for Rethymnon by og går fra landsbyen Georgioupoulos lengst i vest, til området rundt innsjøen Kournas og til landsbyen Episkopi i retning øst mot Rethymnon.

2.0 Salgsobjekter i området.
For høsten 2015 har ikke noen objekter igjen, i dette området.

3.0 Beskrivelse av området.
Dette området er kjent for landsbyen Georgioupoulos med sin tradisjonelle greske atmosfære og sine flotte sandstrender. Rundt 5 kilometer inn på øya, sydover, finns en av de få små naturlige innsjøene på Kreta, nemlig Kournas. Hele dette området er relativt flatt, og de fleste hus og landsbyer ligger nær havet og har utsikt mot stranden.

4.0  Hva området kan tilby.
I dette området finnes det flere strender hvor en kan se havskilpadder. Den greske arten heter Careta Careta. I landsbyen Georgioupoulos renner en av elvene fra de hvite fjellene ut. Vannet i elven er ferskvann, som blander seg med saltvann, på en av strendene i Georgioupoulos. Ferskvannet er mye lettere enn saltvannet og legger seg ovenpå dette. Siden ferskvannet kommer fra høyfjellene og er mye kaldere enn saltvannet, vil man få en merkelig men forfriskende effekt på sommeren, med 18 grader ferskvann den øverste halve meteren og 25 grader saltvann under. Pedalbåter, seilbrett og kanoer kan leies ved innsjøen Kournas. Det er ca. 30 minutters kjøring til flyplassen i Chania eller til Chania by og ca. 20 minutters kjøring til Rethymnon by.